BESPAAR OP ENERGIE

Laat uw dak isoleren

Heeft u een zolder die slecht of zelfs helemaal niet geïsoleerd is? Dan gaat er veel warmte verloren via de zoldervloer en het dak. Een zoldervloerisolatie en het isoleren van uw hellend dak kan dan ook veel verschil maken.

Het isoleren van uw zolder of dak bespaart u een aanzienlijk bedrag op uw maandelijkse energierekeningen, en dakisolatie zorgt bovendien voor een verbeterd thermisch en akoestisch comfort. Goede zolderisolatie is de investering dus zeker waard.

De voordelen

  • Besparing op uw energiefactuur
  • Beter warmtecomfort
  • Geluidsisolerend
  • Extra ruimte op zolder
  • De waarde van uw huis verhoogt
  • Interessante isolatiepremies

SOORTEN ISOLATIEMATERIAAL

Harde, halfharde of zachte isolatie

Dakisolatie is verkrijgbaar in de vorm van harde platen, halfharde platen en zachte flensdekens. Harde platen zijn bij uitstek geschikt voor sarkingdaken. Wilt u uw dak isoleren langs binnen? Dan zijn harde platen minder interessant omdat het moeilijk is ze perfect te laten aansluiten tussen het houtwerk. Harde platen kan u wel gebruiken als tweede laag isolatie onder de draagstructuur om bijvoorbeeld uw schuin dak te isoleren tussen de balken.

Halfharde isolatieplaten kan u een beetje indrukken, zodat ze goed tegen de kepers aansluiten. Zeker bij ongelijkmatige keperafstanden is dat een groot voordeel. Zachte spijkerflensdekens zijn al voorzien van een dampscherm, en dus sneller geplaatst. Ideaal voor een hellend dak.

Informatie aanvragen

Vul het formulier zo volledig mogelijk in, op die manier kunnen wij een correcte inschatting maken van het werk. Bedankt!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1Info over het project
2Jouw gegevens
Type project
Wenst u een plan of foto's te uploaden?

Evaluatie van dakisolatie

Een oud dak isoleren

Veel oude daken zijn al geïsoleerd. Wanneer u gaat renoveren of de zolder wilt aanpakken, moet er bekeken worden of de bestaande isolatie volledig moet verwijderd worden dan wel of er bijkomend geïsoleerd kan worden. Het reeds aanwezig zijn van een dampscherm vraagt vaak bijkomende acties of zelfs een vervanging van dat dampscherm.

Goris timmer- en dakwerken kan samen met u bekijken welke werkzaamheden er nodig zijn. Na het isoleren van de zolder, kan u alle kanten uit voor de afwerking met een leverancier naar keuze of kan u zelf aan de slag.