DUURZAME DAKBEDEKKING

Laat leien plaatsen

Na dakpannen, zijn leien de meest gekozen soort dakbedekking. Of het nu gaat om een nieuwbouwwoning of een monumentaal oud pand, leien kunnen altijd.

Afhankelijk van de stijl van uw woning kan u misschien wel een voorkeur hebben. Voor een moderne woning kiest u misschien eerder voor vierkante leien, bij een klassiekere woning laat u misschien eerder meer rechthoekige leien met wat afgeronde hoeken leggen.

Naast leien in grijstinten, zijn ze tegenwoordig ook in andere kleuren verkrijgbaar zoals tinten van donkerblauw, rood en bruin. Nog een toepassing van leien is dat ze ingezet kunnen worden als gevelbekleding, zodat dak en gevel een mooi geheel vormen.

SOORTEN LEIEN

Welke soort lei verkiest u?

Bij natuurleien hebt u kans op onzuiverheden en kleurverschillen omdat het een natuurproduct is, maar kan u rekenen op een onbeperkte levensduur. Kiest u voor kunstleien, dan is er meer variatie in formaat en kleur en ze kunnen op verschillende manieren geplaatst worden. Kunstleien zijn goedkoper, maar ze zijn na een jaar of 20 aan vervanging toe.

Natuurleien

Natuurleien worden gemaakt van leisteen. Hiervoor worden schilfers van de leisteen ontgonnen in landen als Frankrijk en Spanje en daar maakt men dan de natuurleien van. Deze leien bevatten een ruwe structuur en geven daarom een levendige uitstraling aan een woning.

Laat natuurleien plaatsen als u op zoek bent naar een dakbedekking met authentieke uitstraling die jarenlang mee gaat.

Kunstleien

Kunstleien daarentegen bestaan uit vezelcement en worden gemaakt in een fabriek. Deze leien zijn vaak groter van formaat en wat vlakker dan natuurleien.

Deze leien gaan minder lang mee dan echte natuurleien, maar hebben wel dezelfde uitstraling. Laat kunstleien plaatsen als u op zoek bent naar een goedkoper alternatief.

De voordelen

  • Slijtvast
  • Zeer duurzaam
  • Te gebruiken op alle soorten daken en gevels
  • Natuurleien gaan levenslang mee
  • Absoluut waterdicht
  • Leien zijn licht en kunnen op een lichtere dakstructuur
  • Leien isoleren goed
  • Vragen weinig onderhoud
  • Ook voor gevelbedekking kan u met dezelfde leien werken
  • Stormbestendig

Uw vakman

Leien dak laten plaatsen of renoveren

Vertrouw op een vakman voor het plaatsen van leien dakpannen. Elke lei dient afzonderlijk bevestigd te worden op de panlatten waardoor het een arbeidsintensief werk is.

Goris timmer- en dakwerken

Contacteer ons

Hebt u reeds een idee of wil u de mogelijkheden voor uw dak bespreken? Contacteer ons en wij denken graag met u mee.

Informatie aanvragen

Wij helpen u zo snel mogelijk verder!

Vul het formulier zo volledig mogelijk in, op die manier kunnen wij een correcte inschatting maken van het werk. Bedankt!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1Info over het project
2Jouw gegevens
Type project
Wenst u een plan of foto's te uploaden?

PROJECTEN

Ontdek onze realisaties

Platte daken, Daktimmer

Daktimmer plat dak