SOORTEN DAKBEDEKKING

Plat dak

Goris Timmer- en Dakwerken is gespecialiseerd in het plaatsen of vernieuwen van platte daken. Er zijn verschillende mogelijkheden voor de dakbedekking van een plat dak, wij werken voornamelijk met roofing en EPDM.

Wat zijn de voordelen van een plat dak?

 • Het heeft een strakke en moderne uitstraling
 • Eenvoudig te isoleren
 • Een plat dak is goedkoper dan een hellend dak
 • U krijgt meer woonoppervlakte
 • Platte daken zijn erg handig wanneer u later wilt aanbouwen

ROOFING OF EPDM

Welke dakbedekking verkiest u?

Roofing (of Bitumen)

Roofing (of Bitumen) wordt al decennialang gebruikt als afwerking voor platte daken. Dit materiaal wint men uit aardolie en wordt geleverd in lange stroken. Door middel van een gasbrander wordt het materiaal vloeibaar zodat het zich gemakkelijk aan de ondergrond van het dakoppervlak kan hechten.

Door technologische innovaties is de kwaliteit van roofing er sterk op vooruit gegaan. Door toevoeging van elastische kunststoffen zijn vroegere problemen zoals loskomen van naden, barstjes en scheuren door krimpen en uitzetten wegens temperatuurschommelingen, allemaal verleden tijd.

Bitumen of roofing is zeer soepel en wendbaar om ook in hoeken en rondom ronde vormen een perfecte waterdichte afdichting te maken. In geval van beschadigingen, kunnen herstellingen eenvoudig met vloeibaar dakdichtingsproduct, rubberdakpasta of door het overheen plaatsen van een nieuwe strook roofing gebeuren.

De voordelen

 • Levensduur +30 jaar (indien correct geplaatst)
 • Goedkoper dan synthetische dakafdichting, zoals EPDM
 • Eenvoudige (plaatselijke) reparatie mogelijk
 • Geschikt voor detailafwerking
 • Gemakkelijk te combineren met isolatie

EPDM

EPDM staat voor Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer en bestaat uit synthetische elastomeren. Die worden gemengd met roet en zwavel en daardoor ontstaat een enorm waterdichte en elastische rubbersoort. Naast het feit dat het sterk elastisch is, is het ook bestand tegen extreem hoge (+120 graden) en extreem lage (-35 graden) temperaturen.

EPDM folie is scheurvrij, krimpt niet en zet niet uit. Daardoor is het perfect beloopbaar en dus gemakkelijk te onderhouden of te reinigen. Het vormt eveneens een extra laag bescherming voor uw isolatie tegen beschadiging.

Bij de plaatsing zijn er zo goed als geen naden en bij een correcte plaatsing ook geen verzwakkingen. EPDM folie wordt namelijk “in één stuk” geplaatst. Eventuele naden die er zijn bij hoeken, randen, afvoergaten of ventilatiebuizen vormen geen probleem door aangepaste hulpstukken. Op die manier kan alles op maat worden uitgesneden en gekleefd, doordat het EPDM een enorme hechtkracht bevat.

De voordelen

 • Zeer elastisch en perfect beloopbaar
 • Een duurzame investering
 • Gemakkelijk voor onderhoud of reiniging
 • Bestand tegen extreem hoge en lage temperaturen
 • Beschermt de dakisolatie

Informatie aanvragen

Vul het formulier zo volledig mogelijk in, op die manier kunnen wij een correcte inschatting maken van het werk. Bedankt!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1Info over het project
2Jouw gegevens
Type project
Wenst u een plan of foto's te uploaden?

Bespaar energie

Het isoleren van uw plat dak

Een plat dak wordt best gemaakt en opgebouwd als een warm dak, dus met de isolatie bovenop uw dakconstructie. Zo hebt u steeds een aangenaam binnenklimaat en worden de negatieve temperaturen, koud of warm, buiten uw huis gehouden. De houten dakconstructie wordt op die manier tegen alle weersomstandigheden beschermd door de buiten dakisolatie en die houdt het vocht tegen, waardoor uw plat dak een veel langere levensduur krijgt.

In principe kunnen alle isolatiematerialen gebruikt worden voor de dakisolatie, indien u maar rekening houdt met het type dakbedekking voor uw plat dak. EPDM en TPO zijn sterk elastische en beloopbare dakbedekkingen en het is aangeraden om hiervoor XPS of PIR isolatieplaten te gebruiken omdat ze gemaakt zijn met een grote druksterkte en een dichte celstructuur.

DAKRENOVATIE PREMIES

Van welke premies kan u genieten?

Overweegt u een renovatie of isolatie van uw dak? Dan zijn er verschillende premies en subsidies beschikbaar waar u mogelijk recht op hebt. De Vlaamse regering zet zich in voor het milieu en een goed geïsoleerd dak draagt daar uiteraard aan bij. Daardoor kan u gebruik maken van premies waardoor de prijs van uw dakwerken fors lager kunnen uitkomen.

PROJECTEN

Ontdek onze realisaties