BUDGETVRIENDELIJKE DAKBEDEKKING

Laat dakpannen leggen

Vandaag de dag hebt u vele mogelijkheden voor de afwerking en bedekking van uw dak. De meest gekozen dakbedekking is de bekleding met dakpannen. Keramische dakpannen of dakpannen van klei worden op een hoge temperatuur in de oven gebakken, terwijl betonnen dakpannen uit zichzelf uitharden.

Dakpannen worden het meest gekozen omdat ze gemakkelijk en snel geplaatst kunnen worden. Qua levensduur bent u het best met keramische dakpannen, die gaan meer dan 100 jaar mee en tot drie keer langer dan betonnen dakpannen.

VORM VAN DAKPANNEN

De hellingsgraad van het dak

U kan dakpannen in twee vormen onderscheiden: holle dakpannen en platte dakpannen, met binnen deze categorieën nog enkele varianten. De hellingsgraad van het dak is een belangrijke factor voor de keuze van een bepaalde vorm. Wilt u dakpannen leggen, dan moet u zich goed informeren want de verkeerde keuze kan op termijn tot lekken leiden.

Holle dakpannen

  • Holle dakpannen zonder sluiting: voor daken met een minimale hellingsgraad van 25 graden.
  • Holle dakpannen met sluiting: voor een hellingsgraad tussen 22 en 25 graden.
  • Holle pannen met een lichte golving: voor daken met een lage hellingsgraad (rond 20 graden).

Platte/vlakke dakpannen

  • Platte dakpannen met sluiting: voor daken waarvan de hellingsgraad tussen 24 en 35 graden ligt.
  • Tegelpannen: voor daken met een hellingsgraad vanaf 35 graden (ze hebben geen sluiting en worden gebruikt voor steile daken).
  • Platte pannen met ribben en sluitingen: voor daken met een minimale hellingsgraad van 25 graden, ze hebben meestal een lichte golving.

Contacteer ons

Contacteer ons via dit formulier en wij helpen u zo snel mogelijk verder! Wenst u een offerte? Vul dan best ons offerteformulier in zodat wij een juiste inschatting kunnen maken. Bedankt!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.

Wij respecteren uw privacy. Uw gegevens worden altijd vertrouwelijk behandeld.

wat met asbest?

Het verwijderen van asbest op uw dak

Goris Timmer- en dakwerken beschikt over het nodige attest “eenvoudige handelingen” om deskundig en veilig asbest te verwijderen. Daardoor kan u ons met een gerust hart inschakelen voor het verwijderen van losgebonden asbesthoudend plaatmateriaal of asbestcontaminatie.

PROJECTEN

Ontdek onze realisaties

Hellende daken

Leien

Platte daken

Nieuwbouw

Dakkapellen

Dakkapel in hout

+10 jaar ervaring

Met de opleidingen schrijnwerkerij en dakwerken én ruime praktijkervaring, zorgen wij voor kwalitatief werk en een nauwgezette opvolging.

Snelle en betrouwbare service

U kan op ons vertrouwen voor een groot aanbod van vakkundige diensten, en dit zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.