SOORTEN DAKBEDEKKING

Hellend dak

De meest voorkomende dakvorm in België is die van een hellend dak, met een schuintehoek van minimum 5 graden. Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende mogelijkheden om een schuin dak te bekleden.

Mogelijke materialen voor dakbedekking

  • Keramische dakpannen
  • Betonnen dakpannen
  • Kleidakpannen
  • Natuurleien
  • Kunstleien
  • Bitumenleien

De dakbedekking wordt bevestigd op het dakbeschot (houten planken) waarop panlatten zijn aangebracht. In recente daken of bij renovatie wordt goede isolatie voorzien om te besparen op de energiekosten.

Wij maken gebruik van de Sarking dakopbouw, of ook Sarkingdak genoemd. Het Sarking systeem is een thermische isolatiemethode voor hellende daken waarbij de stijve isolatieplaten bovenop de kepers of spanten worden aangebracht. Bij renovaties laat dit systeem toe het dak te isoleren/renoveren zonder de binnenafwerking te moeten verwijderen.

DAKPANNEN OF LEIEN

Welke dakbedekking verkiest u?

Dakpannen

De meest gekozen dakbedekking is de bekleding met dakpannen. Keramische dakpannen of dakpannen van klei worden op een hoge temperatuur in de oven gebakken, terwijl betonnen dakpannen uit zichzelf uitharden.

Dakpannen worden het meest gekozen omdat ze gemakkelijk en snel geplaatst kunnen worden. Qua levensduur bent u het best met keramische dakpannen, die gaan meer dan 100 jaar mee en tot drie keer langer dan betonnen dakpannen.

Leien

Deze vorm van dakbedekking werd aanvankelijk, zoals de naam ook zegt, gemaakt van leistenen. Leisteen ontstaat doordat de aarde klei en andere stoffen jarenlang samendrukt wat resulteert in gesteente.

Er bestaan tegenwoordig ook kunststof varianten. Deze variant is de goedkoopste dakbedekking voor een schuin dak en heeft dezelfde uitstraling. Zowel de natuurleien als de kunststof leien hebben een levensduur van 25 tot 30 jaar. Leien dakbedekking wordt vaak gekozen door zijn unieke uitstraling.

Informatie aanvragen

Vul het formulier zo volledig mogelijk in, op die manier kunnen wij een correcte inschatting maken van het werk. Bedankt!

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
1Info over het project
2Jouw gegevens
Type project
Wenst u een plan of foto's te uploaden?

wat met asbest?

Het verwijderen van asbest op uw dak

Goris Timmer- en dakwerken beschikt over het nodige attest “eenvoudige handelingen” om deskundig en veilig asbest te verwijderen. Daardoor kan u ons met een gerust hart inschakelen voor het verwijderen van losgebonden asbesthoudend plaatmateriaal of asbestcontaminatie.

PROJECTEN

Ontdek onze realisaties

Platte daken, Daktimmer

Daktimmer plat dak

Platte daken

Velux platdakvenster

Hellende daken, Daktimmer

Nieuwe daktimmer en dakpannen